کمپرسور باد

کمپرسور باد یا هوا، به تنهایی مورد استفاده قرار نمی‌گیرد بلکه برای تامین نیروی لازم برای کار با ابزارآلات بادی می باشد. کمپرسور باد در واقع با هوای فشرده شده کار می‌کند، به این ترتیب عمل می‌کند که هوا در یک فضای محدود فشرده می‌شود که باعث افزایش فشار بین مولکول‌های هوا شده و در نهایت با رها شدن این هوای فشرده، ابزارهای پنوماتیک قدرت انجام کارها را پیدا می‌کنند. هوای فشرده شده با روش‌هایی مثل تکنولوژی پیستونی معکوس و یا اسکرو ایجاد می‌شود.

کمپرسور باد حرفه ای فندکی مدل Air Pump Big Tires

استفاده از ابزارآلاتی مانند انواع میخکوب و چکش ها و منگنه کوب های بادی و پیستوله های رنگ پاش بادی،پرچ کن ها و… از کمپرسور باد استفاده می‌شود. همچنین  با استفاده از هوای فشرده شده داخل این دستگاه ابزارهای مختلفی مثل اسپری نقاشی، چرخ و مته و .. را می‌توان راه اندازی کرد و یا حتی قابل استفاده در وسایل بادی شهربازی‌ها ، باشگاه‌های ورزشی و یا تعمیرگاه‌های خودرو است.

کمپرسورهای باد بر اساس حجم مخزن دسته بندی می شوند.مدلهایی که سبک تر هستند قابلیت حمل دارند و کمپرسورهای سنگین تر نیز اکثرا دارای چرخ برای حمل کردن هستند. از کمپرسور های بزرگ برای کارهای گسترده و سنگین مورد استفاده قرار می‌گیرد زیرا هر چه مخزن باد بزرگ تر باشد حجم باد خروجی بیش تر می شود در نتیجه نیروی بیش تری تامین می شود. کمپرسورهای با حجم کم بیشتر برای مصارف خانگی و همچنین استفاده در کارگاه های کوچک مورد استفاده دارد.

کمپرسور باد کنزاکس

 تجهیزات کمپرسور

مخازن هوای فشرده، برای ذخیره هوای خروجی کمپرسور باد مورد استفاده قرار می گیرد و با توجه به میزان فشار مورد نیاز ، دارای فشار کاری متفاوتی می باشد که معمولآ بین ۸ بار تا ۱۳ بار متغیر است.

فیلترها: جهت جذب ذرات غبار و روغن و ناخالصی های موجود در هوای فشرده مورد استفاده قرار می‌گیرند. انواع فیلترها عبارتند از:

پری فیلتر، میکرو فیلتر اولیه ، میکرو فیلتر ثانویه و میکرو فیلتر سیلیکونی درایر جذبی که شامل دو استوانه فولادی همراه با مواد جاذب و شیرهای تخلیه برقی می باشد. مواد جاذب، بخار آبی را که در مسیر هوای فشرده قرار دارد تا میزان بسیار زیادی جذب می کند و عملکردی شبیه به یخچال دارد ، به طوری که هوا را سرد کرده و ذرات بخار آب موجود در هوا در اثر این سرما به آب تبدیل می گردد و از راه شیرهای تخلیه، خارج می شود.

کمپرسور باد تانوس

 

تله آبگیر و روغن گیر میکرو تراپ: تله آبگیر بعد از کمپرسور نصب می گردد و ذرات آب و روغنی را که در هوای خروجی از کمپرسور وجود دارد را جذب کرده و از ورود این ذرات به مخزن جلوگیری می کند.

مقالات مربوطه

 تفاوت پمپ و کمپرسور هوا

بعضی از افراد ۲ دستگاه پمپ هوا و کمپرسور باد را یکی می‌دانند اما این مسئله درست نیست و این دو دستگاه با این که شباهت‌های زیادی با یکدیگر دارند ، اما ساختار اصلی آن‌ها این دو را کاملا از یکدیگر متمایز می‌کند. ابزاری مثل پمپ، می‌تواند مایع و گاز را فشرده و انتقال دهد و ساختار موتور آن شامل محفظه، شفت، موتور، حلقه و پروانه است، اما کمپرسور هوا همانطور که از اسمش پیداست فقط امکان فشرده‌سازی و انتقال هوا را دارد.

کمپرسورهای باد دسته بندی های مختلفی دارند یکی از این دسته بندی ها سیستم روانکاری کمپرسورها است به این صورت که کمپرسورها به دسته های سیستم روغنی و سیستم بدون روغن تقسیم شده اند.

در سیستم روغنی همانگونه که از نام آن پیداست روغن باید به تمام قطعات داخلی دستگاه کمپرسور برسد. معمولاً این نوع کمپرسور ها بسیار سنگین وزن هستند. این کمپرسورها دارای بهترین سیستم روان کنندگی می‌باشند. قطعات این دستگاه باید در فواصل زمانی مشخص و با برنامه ریزی روغن کاری شود و روغن آن در صورت کهنه یا کثیف بودن باید عوض شود. بررسی روغن کمپرسور های روغنی یکی از کارهای همیشگی دارندگان این نوع دستگاه ها است. پس از روغن کاری این کمپرسورها صدای کمتری را نسبت به کمپرسور های دیگر دارند.

 کمپرسورهایی که دارای سیستم بدون روغن هستند نیازی به هیچ روان کننده ای ندارند چرا که در این گونه دستگاه‌ها از روان کننده های دائمی استفاده شده است. برای کمپرسور بدون روغن بخش هایی که با هم درگیر هستند از جنس های ویژه ای چون گرافیت استفاده می شود تا دمای زیاد حاصل از اصطکاک را خنثی نماید. در این کمپرسورها ذرات روغن در هوای خروجی وجود نخواهند داشت و هوای پاک تولید خواهند کرد. مصارف این کمپرسورها معمولا در آزمایشگاه ها و دندانپزشکی ها می باشد. تنها مسئله ای که کاربران این نوع دستگاه ها باید در نظر داشته باشند این است که فیلترهوای این نوع کمپرسور باید مرتب سرویس شوند و در صورت آلودگی عوض گردد.

البته دسته بندی های دیگری نیز وجود دارد که در این جا به آن ها اشاره می‌کنیم.

 کمپرسورهای پیستونی

 کمپرسورهای پیستونی در هنگامی که هوای آن تخلیه می شود، هوا را به داخل هل می دهند. این نوع کمپرسورهوا را درون تانکهایی ذخیره می کند. کمپرسورهای پرتابل، تانک ندارند و به طور پیوسته کار میکنند. کمپرسورهای پیستونی به دو دسته تقسیم می شوند. کمپرسورهای تک فاز، تنها از یک پیستون برای فشرده کردن هوا استفاده می کنند و در نهایت تا ۱۵۰ بار ظرفیت دارند. کمپرسورهای دو فاز، از دو پیستون برای فشرده کردن هوا استفاده می کند و دارای ظرفیت نهایی برای این دستگاه ۲۰۰ بار می باشد. کمپرسورهای تک فاز، برای کارهای سنگین در منازل استفاده می گردد.

 کمپرسورهای پورتابل

این دستگاه معمولا در صنایع و زمان هایی که کارها به صورت پیوسته انجام می گردد مناسب هستند. از کمپرسورهای پورتابل به دلیل کوچک بودن که جابجایی آن را آسان تر می‌کند، معمولا در مصارف خانگی نیز استفاده می کنند.وسایلی که نیاز دارند که از هوا استفاده کنند را بررسی نمایید. به ویژه، به فشار و حجم فشاری که نیاز دارید توجه کنید. برای مثال اگر قصدبرای نقاشی بدون قلم مو در سطح کوچک را دارید، کمپرسور هوای پرتابل  هوای پایداری که مورد نیاز است را تولید می کند. نهایتا با بررسی تمامی عوامل همچنین قیمت کمپرسور و مشورت با فروشنده های کمپرسور می توان تصمیم نهایی را در رابطه با خرید کمپرسور بگیرید.

انتخاب پمپ باد مناسب

به دلیل این که طیف های وسیعی از کمپرسور های باد برای خرید و استفاده وجود دارد ممکن است شما را در صورتی که در این کار سررشته ای نداشته باشید،  در انتخاب یک کمپرسور سردرگم و گیج کند.در نتیجه برای این که دستگاه مناسبی داشته باشید، باید آگاهی کافی در این زمینه کسب کرده باشید. در اینجا به مواردی در انتخاب مناسب این دستگاه اشاره می‌کنیم.

اصل خرید ابزار

اصل اول برای خرید هر ابزاری به قصد انجام هر کاری این است که ببینید آن ابزار به خصوص متناسب با کاری که شما قصد انجام آن را دارید هست یا نه؟ در هنگام خرید کمپرسور باد هم این مسئله را باید در نظر بگیرید که آیا شما قصد دارید از کمپرسور برای کارهای سنگین صنعتی استفاده کنید و یا قصد دارید از آن در اطراف خانه ی خود برای کارهای روزمره و ساده ای مانند باد کردن لاستیک خودروتان استفاده کنید.

اگر شما استفاده ی صنعتی از کمپرسورها داشته باشید، ممکن است به یک کمپرسور پیستونی و یک تانک نیاز داشته باشید. اما اگر بخواهید مصرف خانگی داشته باشید به یک کمپرسور پورتابل بدون تانک برایتان کافی می باشد.

 حجم و فشار دستگاه

کاری را که می‌خواهید انجام دهید را  در نظر بگیرید. به طور قطع، دستگاههای سنگین تر، حجم و فشار بیشتری نیاز دارد. اگر کمپرسور شما بیش از حد بزرگ باشد، به زمان زیادی برای پر شدن آن نیاز دارید و در نهایت بهره وری شما کاهش می یابد. اگر به حجم بالاتری هوا برای کارتان نیاز دارید، کمپرسوری با حجم و فشار بیشتری انتخاب کنید. در غیر این صورت، همیشه نیاز خواهید داشت تا برای اینکه مخزن پر شود منتظر بمانید و بدین ترتیب کارآیی کارتان کاهش خواهد یافت.

 قابلیت حرکت کردن

اگر می خواهید کمپرسور خود را جابجا نمایید باید توجه کنید که دستگاهی را که می‌خواهید خریداری کنید قابلیت حرکت داشته باشد. کمپرسورهای هوا می توانند کوچک باشند یا بزرگ، سیار باشند، یا لوازم قدرتی تر بیشتری داشته باشند. اما اگر می خواهید آن را در گوشه ای از گاراژ بگذارید ممکن است بتوانید از شیلنگ بلندتری استفاده کنید و به جای آن ظرفیت بالاتری از کمپرسور را داشته باشد.

 کمپرسور باد برند ماکیتا

برند ماکیتا یکی از برندهای خوشنام در طراحی و ساخت انواع کمپرسور های باد است. این برند توانسته تعادل بسیار خوبی میان اندازه و قدرت، در دستگاههای خود ایجاد کند. در واقع توجه به داشتن کمپرسوری با اندازه کوچک و قدرت بالا که فضای زیادی را اشغال نکند، یکی از نیازهای اساسی کاربران در صنایع مختلف است. ماکیتا توانسته کمپرسورهای خود را مجهز به سیستم حمل کند که این‌کار باعث شده تا مشکل حمل و نقل این تجهیزات برطرف شود.

شرکت ماکیتا از تکنولوژی big bore در ساخت دستگاههایش بهره برده است. این تکنولوژی دارای ویژگی‌ها و نوآوری‌های است که باعث شده تا برند ماکیتا از سایر رقبا فاصله بگیرد. نتیجه استفاده از این تکنولوژی در طراحی کمپرسور باد ماکیتا، قدرت بیش‌تر، کیفیت و طول عمر بالاتر دستگاه خواهد بود.

یکی از مهمترین ویژگی های کمپرسور های ماکیتا استفاده از سیلندرهای چدنی است. به دلیل آن که چدن ماده‌ای سخت و با استحکام بالا است در کمپرسور باد ماکیتا موجب شده تا بتواند سیلندرهای بزرگ‌تر و محکم‌تری را طراحی کنید. این امر به معنای امکان استفاده از پیستون‌های بزرگ‌تر است. پیستون‌های بزرگ با قطر زیاد باعث کاهش سرعت کار این بخش می‌شود. همین امر موجب شده تا دستگاه نرم‌تر کار کرده و صدای آن کاهش یابد. از طرفی با این که پیستون با قطر بزرگ‌تر باعث کاهش سرعت می‌شود، اما همزمان توانسته‌اند تا ميزان هوای خروجی در دقيقه افزايش يابد.

استفاده از پمپ دوقلوی چدنی با سیستم روغن‌کاری باعث كاهش دما تا مقادير بسيار زيادی شده ‌است. با كاهش دما طول عمر كمپرسور افزايش مي‌يابد. در کمپرسور باد ماکیتا از موتورهاي 4 زمانه هوندا استفاده شده ‌است. اين موتورها علاوه بر اشغال فضاي كم‌تر، از كيفيت بسيار بالایی هم دارند.

با استفاده از سيستم كنترل خودكار، در زمان بيكاری مصرف سوخت كاركرد دستگاه را كنترل كرده و باعث صرفه جویی زیادی در مصرف سوخت می‌گردد.

استفاده از فيلترهای بزرگ و با كيفيت يا همان فيلترهاي صنعتي بزرگ موجب شده تا امكان مكش حجم بیشتری از هوا در كمپرسور مهيا شود.

در سيستم روغن در کمپرسور باد ماکیتا شیر تخليه در جایی جلوی دستگاه تعبيه شده كه امكان تخليه روغن را ساده مي‌كند. این دستگاه دارای پنلی است که با ارائه اطلاعاتی چون میزان فشار دستگاه و شلنگ به کاربر می‌دهد.

پایه های این کمپرسور جهت جلوگیری از لغزش دستگاه، از پلاستیک در کف آن تعبیه شده که از لغزش و حرکت دستگاه حین کار جلوگیری می‌کند.

در طراحی کمپرسور باد ساخت برند ماکیتا تلاش شده است تا دستگاه‌های با قدرت بیش‌تر را تا حد ممکن، در ابعاد کوچک‌تری طراحی کند. از خصوصیات برند ماکیتا می‌توان به  راحتی در جابجایی و حمل و نقل را حتی در مدل‌های بزرگ را اشاره کرد.

مشخصات و ویژگی برند توسن

اگر به دنبال یک کمپرسور که هم کیفیت مناسبی داشته باشد و هم قیمت  ارزانتر  نسبت به برندهای دیگر  داشته باشد، کمپرسور باد  ساخته شده در شرکت توسن  را به شما توصیه می کنیم. شرکت توسن با در نظر گرفتن استانداردهای بین‌المللی تولید و ساخت کمپرسور باد، با هدف تولید کمپرسورهای ارزان‌تر نسبت به مدل‌ها مشابه برندهای مختلف، را طراحی کرده و ساخته است. از دیگر ویژگی‌های این برند که باعث تمایز آن از سایر رقبا شده ‌است میتوان به این مطلب اشاره کرد که با طراحی دقیق قطعات موتور و پمپ، عملا کارایی دستگاه افزایش یافته و با بازدهی بالاتری کار ‌می‌کند. علاوه بر این، به کار گیری دقت و کیفیت در ساخت این قطعات موجب شده تا دستگاه طول عمر بالاتری را داشته باشد.

استفاده از شیر تخلیه رطوبت خوب در دستگاه کمپرسور بسیار لازم است. رطوبت موجود در هوا برای کمپرسور مضر است. با به کارگیری فیلترها و سیستم‌هاي جاذب، تا حد قابل توجهي از در كمپرسورها، رطوبت را حذف می‌کنند. جهت خروج رطوبت جذب شده در برند توسن از شير تخليه مايعات استفاده شده ‌است كه با استفاده از جنس برنج ساخته شده است که این آلیاژ مقاومت خوبی را در مقابل نم و رطوبت دارا است.